Forum > Serbo-Croatian

Vesti iz Evrope

<< < (2/3) > >>

Fortem:
Crnogorsko tužilaštvo ispituje umiješanost Mitropolije u skrivanje pedofilije

Krivičnu prijavu podnijela je nevladina organizacija Montenegro International.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore formiralo je predmet protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i episkopa Joanikija zbog navodnog prikrivanja slučajeva pedofilije unutar Srpske pravoslavne crkve (SPC), kao i navodnih slučajeva podvođenja maloljetnika u Cetinjskom manastiru i manastiru Dajbabe.

https://balkans.aljazeera.net/news/balkan/2021/5/15/crnogorsko-tuzilastvo-ispituje-umijesanost-mitropolije-u-skrivanje-pedofilije

Fortem:
OSVRT NA KNJIGU – ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA

Knjiga ISPOVEST KAKO SMO UBILI BOGA Bojana Jovanovića, dramatična je ispovjest o homoseksualnom lobiju, brutalnim nasrtajima pedofila pa čak i ubistvima unutar Srpske Pravoslavne Crkve.

Knjiga je jedan dinamični triler, pisan bez zadrške, direktno, dramatično, bolno u nekim djelovima i prosto bez uljepšavanja, kako bi se čitatelju dočarale sve gadosti i grozote, odvratnosti homoseksualnih predatora kamufliranih u mantije pravoslavnih velikodostojnika.

Nakon čitanja ovog dokumentarnog kriminalističkog horora, čitatelju postaje jasno da je hijararhija SPC duboko ogrezla u izopačenosti, te da su oni koji se vode hrišćanskim načelima života ne samo marginalizovani, već i progonjeni, pa čak i ubijeni, a sve u svrhu zataškavanja stravičnog stanja duhovne truleži unutar klera SPC.

U ovoj zatvorenoj, nakon čitanja ove knjige možemo slobodno reći, ne crkvi već sekti, mogli su napredovati samo oni izopačenog uma, a iskreni pravi hrišćani nisu imali ni šanse.

Svako ko pročita ovu knjigu, moći će sada razumjeti i patologiju laži koja se godinama bljuje iz samog vrha SPC.

Doc. dr. sc. Ivan Poljaković

Zadar, Hrvatska
https://kakosmoubiliboga.me/

Fortem:
Pobeda radikala: AfD uoči izbora za Bundestag
Alis Vajdel i Tino Hrupala biće nosioci liste Alternative za Nemačku (AfD) na izborima za Bundestag. Njih dvoje važe za predstavnike ekstremno-desnog krila te stranke. I to je ujedno i poraz za lidera AfD Jerga Mojthena.

Protiv imigracije, rodne ravnopravnosti i islama
https://www.dw.com/sr/pobeda-radikala-afd-uo%C4%8Di-izbora-za-bundestag/a-57662370

Fortem:
Kina i Srbija - kolonizacija ili odnos koji želi čitava Evropa
Kineski krediti nisu ništa skuplji od zapadnih ali međunarodne finansijske institucije često upozoravaju zemlje u razvoju, uključujući i Srbiju, da je inicijativa: „Jedan pojas jedan put" rizična za javne finansije. Šta Kinezi sve grade u Srbiji, koliki je sada ukupan dug prema kineskim poveriocima i kako to da zapadni mediji pišu da Kina kolonizuje zemlje poput Srbije a u Londonu kineskog predsednika dočekuju crvenim zastavama i voze u zlatnim kočijama


https://www.rts.rs/page/oko/sr/story/3229/ekonomija/4364756/anica-tekst-kina-srbija-novac.html

Fortem:
Мађарска, књиге и људска права: Забрана садржаја за децу који помињу ЛГБТ заједницу
Нацрт закона предвиђа забрану дистрибуирања ЛГБТ литературе млађима од 18 година, чак и ако се ради о едукативним материјалима, као и забрану реклама за које се процени да промовишу права гејева.

https://www.bbc.com/serbian/cyr/svet-57444892

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version