Forum > Serbo-Croatian

Vesti iz Evrope

<< < (3/3)

Fortem:
Спорт и расизам: Српска одбојкашица Сања Ђурђевић суспендована на две утакмице због показивања косих очију
Српска одбојкашица Сања Ђурђевић кажњена је са два меча забране играња у Лиги нација пошто је оптужена да је прошле недеље направила расистички гест током утакмице против Тајланда.


https://www.bbc.com/serbian/cyr/svet-57424888

Fortem:
Nemačke trupe su se povukle iz Avganistana, uskoro će i američke, a za njima će u Evropu i novi migrantski talas
Nemački vojnici su se prošle sedmice povukli iz Avganistana, američki će u septembru. Dve decenije avganistanske operacije koja je menjala ime, ali ne i ćud, ostavljaju tu zemlju u gorem stanju nego što je bila kad su je zapadni mirotvorci preuzeli. Nijedna teroristička operacija nije za to vreme krenula s teritorije Avganistana prema Evropi, rekao je Hajko Mas. Ali jesu na stotine hiljada migranata, dobar deo njih bez ikakve želje za prilagođavanjem. Austrija upravo prolazi kroz bolno iskustvo nemoguće integracije. A novi talas avganistanskih izbeglica se sprema put Evrope.


https://www.rts.rs/page/oko/sr/story/3205/politika/4429827/avganistan-i-migranti.html

Fortem:
Tiha kineska invazija
Srbija: Između kineske dužničke klopke i zelenih protesta

Nemačka štampa bavi se „tihom kineskom invazijom“ u Srbiji, kao i otporom građana koji se javlja zbog zagađenja vazduha i vode. Da li Srbija može imati jaku zelenu stranku?


https://www.dw.com/sr/srbija-izme%C4%91u-kineske-du%C5%BEni%C4%8Dke-klopke-i-zelenih-protesta/a-58173204

Fortem:
Seksualno zlostavljanje u poljskoj Katoličkoj crkvi: Izvinjenje kasni decenijama

Podnošenje prijave crkvi znači povjeriti potragu za pravdom instituciji u kojoj se desilo zlostavljanje i koja ili nije spriječila ili je aktivno zataškala taj događaj.

https://balkans.aljazeera.net/opinions/2021/7/6/podaci-o-seksualnom-zlostavljanju-od-poljske-katolicke-crkve-mnogo-su-zakasnili

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version