Forum > Serbo-Croatian

Knjige na hrvatskom

(1/1)

Fortem:
Vječna religija prirode (pdf) - Ben Klasen
https://fortem.blog/wp-content/uploads/2021/09/Vjecna-religija-prirode.pdf

Biblija bijelog čovjeka (pdf) - Ben Klasen
https://fortem.blog/wp-content/uploads/2021/09/ben-klassen-biblija-bijelog-covjeka.pdf

Zdrav život (pdf) - Ben Klasen
https://fortem.blog/wp-content/uploads/2021/09/ben-klassen-zdrav-zivot-1982.pdf

Fortem:
Revolucija vrednosti kroz religiju (PDF) - Ben Klasen
https://fortem.blog/wp-content/uploads/2021/09/ben-klassen-revolucija-vrijednosti-kroz-religiju-1991.pdf

Mala bijela knjiga (PDF) - Ben Klasen
https://fortem.blog/wp-content/uploads/2021/09/Mala-Bijela-Knjiga.pdf

Br.Rebel:
Ante Starčević-Jubileji

Dostupno u hrvatskim knjižnicama ali bi se sa ovime mogli iznenaditi Srbi. Starčević otvoreno ima pro-Ruske stavove sa poganštinom kao religijom te ističe kako je snaga Ruskog Carstva u tome što se ne drže kršćanskih načela. Govori kako je Kršćanstvo kroz povijest bilo samo alat za manipulaciju masama u političke svrhe. Takav primjer vidimo najbolje kod Franca koji je uspio infiltrirati svoju filozofiju unutar Katoličke Crkve te ju nastojao odvojiti od Vatikana.

Za Starčevića,imati nacionalnu Crkvu poput pravoslavaca je puno bolje od internacionalizma. U ranijim tekstovima Starčević je isto tako bio svjestan uloge Kršćanstva u Rimu kao i toga da Hrvati nisu olako prihvatili isto unutar puka što je i razlog stoljećima neimanja kralja i države. Elita je razumjela koliko religija spada u sferu najjačeg oružja za ovladavanje masama.

Fortem:
Zanimljivo. Ipak je Ante Starčević bio zaslepljen šovinizmom i nacionalizmom, pa je stoga i njegov pogled da je pravoslavno hrišćanstvo kao nosilac nacionalnog identiteta tačnije nacionalna Crkva bolje rešenje. Možda jeste bolje za očuvanje imena, kolektivnog identiteta, prilagođavanja vere narodnim običajima ali sve ostalo je još mnogo gore. Koči svaki dalji kulturni i rasni napredak i ako se uglavnom smatra da je zahvaljujuči Crkvi i hrišćanstvu došlo do napretka. I ta ista nacionalna Crkva se potrudila da što pre u svoj nacionalni korpus asimiluje i Cigane, ali kao da su se Srbi više asimilovali prema Ciganima a ne Cigani prema Srbima kako se uglavnom misli, barem što se popularne kulture tiče.

Fortem:
Gornji linkovi ka Klasenovim knjigama na hrvatskom pdf nisu više u finkciji,
knjige sada možete preuzeti u donjem levom uglu na stranici https://creativityalliance.com/serbian/

Navigation

[0] Message Index

Go to full version